среда, 10 мая 2017 г.

Відео урок по виготовленню виробу з сірників

Технологія виготовлення будиночку з сірників



















1. Приготуйте основу для виробу - це може бути, наприклад бокс для компакт-диска - і покладіть на нього 2 сірники паралельно один одному.
2. На чому лежать сірники покладіть перпендикулярно 8 сірників (фундамент будинку) - це потрібно зробити так, щоб між сірниками були зазори однакового розміру.
3. Покладіть ще 8 сірників перпендикулярно попереднім (за тим же принципом).                                                                                                     4. Тепер почніть викладати сірники по периметру, як показано на зображенні. Потрібно зробити 7 рядів (головки сірників повинні йти по колу).
 5. На останній ряд викладіть 8 сірників так, щоб їх головки дивилися в сторону, протилежну першому ряду з 8 сірників (фундамент будинку)
6. Перпендикулярно верхнім 8-ми сірників, посередині покладіть ще 6 сірників, а поверх них покладіть монету.
7. Між останніми двома рядами по кутах утворилися отвори, в них потрібно вставити по 1 сірнику. Поки ви вставляєте сірники, притримуйте конструкцію.
8. Тепер засуньте по одній сірнику в кожен зазор, що йде уздовж стін, і покрийте периметр (див. Малюнок).                                                                                                                                                           9. Вправте пальцями конструкцію так, щоб всі сірники щільно прилягали один до одного.
10. Спробуйте добудувати стіни будинку, встромивши сірники по периметру стін головками вгору.
11. Робимо горизонтальний шар стін. Вставляйте сірники по периметру так, щоб їх головки чергувалися з кінцями. Після цього вдавите все сірники, які починаються з головки.
12. Почнемо робити дах будинку. Для цього потрібно вставити сірники уздовж протилежних стін (див. Малюнок)
13. Чергуйте напрямок сірників і вставляйте їх перпендикулярно стелі будинку.
14. Спочатку потрібно укласти по 2 сірники, потім по 4, по 6 сірників в двох центральних по вісім.
15. Далі робимо дах (див. Малюнок), вікна, двері і трубу з половинок сірників.

Матчворк. Короткі відомості та рекомендації



Сірники-найбільш доступний і в той же час досить простий виробний матеріал,який відкриває необмежені можливості для дозвілля і творчості. З них можна створювати просто неймовірні речі.
Виріб із сірників -це окремий вид мистецтва, який тішить і вражає нас не менше ,ніж, приміром вироби з скла і величні скульптури.
Для того, щоб зробити щось із сірників необхідно величезне терпіння. Тільки уявіть скільки праці та посидючості необхідно, щоб із сірників вийшов будиночок, або колодязь.
Чого тільки не виробляли із сірників - починаючи маленькими будиночками і закінчуючи величезними спорудами архітектури( Найбільша саморобка із сірників, яка занесена в книгу рекордів Гіннеса є клоном нафтової платформи, цей виріб має масу майже 1 т і у висоту 4 м, а в довжину більше 6 м.!)
Більш того, сірники корисний матеріал для конструювання різних головоломок. Вони розвивають у дітей кмітливість, точність рухів, уважність доокремих частин , творчу активність і естетичний смак, А також прагнення в досягнення своїх цілей.
Будиночок, чи інший виріб з сірників повиннен бути оригінальним,неповторним, відповідати завданню проекту та виражати креативність думок виконавця творчого проекту.
Існують 2 основних способи конструювання виробів з сірників: без використання клею і з його використанням. Звичайно, використанні клею в процесі роботи значної спрощує процес і стає під силу маленьким дітям.
2-й спосіб - конструювання різноманітних сувенірів, композиціїкомпозицій, декорацій при якому клей не застосовується. Це досить складна техніка, що вимагає певного досвіду і навичок роботи, тому початківцям краще почати виготовляти поробки за допомогою клею.
Розмір,колір,довжину сірників потрібно підбирати згідно до виробу та власних вподобань. Також, у виробі можна використовувати різні види сірників.
Краще використовувати "Супер Клей", але з ним потрібно дуже обережно поводитись. Також можна використовувати клей у стіках, але він не забезпечить таку міцність виробу,хоча буде виглядати акуратніше. Зовсім для матчворку не підходить клей ПВА, як і своєю текстурою так і клейкою здатністю.